MASTER CLASS WALKING AND FALLING ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.
(2012-09-20)
MASTER CLASS
WALKING AND FALLING
με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη
Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

 Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου έχοντας εγκαινιάσει σειρά από σεμινάρια – εργαστήρια θεατρικής πρακτικής διοργανώνει και φέτος με τον σκηνοθέτη Ευδόκιμο Τσολακίδη στις 13 & 14 Οκτωβρίου 2012, Master Class με τίτλο Walking and Falling στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.Κ. 17778), στην αίθουσα Black Box.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την μέθοδο υποκριτικής του Ευδόκιμου Τσολακίδη την οποία θα μπορούν να εφαρμόσουν σε κάθε ρόλο που καλούνται να ερμηνεύσουν στο θέατρο, την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Παράλληλα θα πάρουν μέρος σε μια παράσταση διάρκειας 45 λεπτών η οποία θα ετοιμαστεί μέσα σε τρεις ώρες.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν ηθοποιοί και τελειόφοιτοι δραματικών σχολών. (Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 15). Μπορούν επίσης να το παρακολουθήσουν ως ακροατές: ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δάσκαλοι υποκριτικής και σκηνοθεσίας, θεατρολόγοι, σπουδαστές δραματικών σχολών και όσοι έχουν ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. (Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ακροατών). Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο office@hellastheatre.gr. (Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ενδέχεται το σεμινάριο να κλείσει και πριν από αυτήν την ημερομηνία). Οι ακροατές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο τηλ. 210 3303149 (καθημερινά 12.00 – 16.30). 

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι το ακόλουθο:
Σάββατο 13/10, 16.00 – 18.00 Προθέρμανση – Χαλάρωση – Φωνή – Σώμα
                         
18.00 – 20.00 Μέθοδος Υποκριτικής – Αυτοσχεδιασμός

Κυριακή 14/10, 14.00 – 17.00 Προετοιμασία παράστασης
                         
17.00 – 18.00 Α’ Γενική Δοκιμή
                          18.00 – 19.00 Β’ Γενική Δοκιμή
                          19.00 – 20.00 Γ’ Γενική Δοκιμή
                          
20.30 – 21.15 Παράσταση “Walking and Falling”
                          
21.15 – 21.45 Συζήτηση – Άσκηση Αποχαιρετισμού

 Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια φωτοτυπία από έναν μονόλογο της αρεσκείας τους από το παγκόσμιο δραματολόγιο, κλασικό ή σύγχρονο 10-15 σειρών τον οποίο και θα πρέπει να έχουν αποστηθίσει. Θα πρέπει επίσης να έχουν μαζί τους ένα μπλοκάκι σημειώσεων, ένα στυλό, να φορούν χαλαρά ρούχα και να είναι προετοιμασμένοι να εργαστούν ξυπόλυτοι ή με κάλτσες.

Για την παράσταση θα πρέπει να φορούν λευκό παντελόνι (τα κορίτσια λευκό παντελόνι ή λευκή φούστα), λευκό t-shirt ή λευκό πουκάμισο και θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μικρό μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό.

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 13 (16.00 - 20.00) & Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 (14.00 – 20.00)
Παράσταση: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 20.30
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.Κ. 17778), αίθουσα Black Box

Κόστος συμμετοχής:
Συμμετέχοντες: 80€ / Ακροατές: 60€
Για τα μέλη του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.: Συμμετέχοντες 60€ / Ακροατές: 40€
Για την παράσταση η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αποστολή βιογραφικών: έως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 στο office@hellastheatre.gr 
Οι ακροατές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο τηλ. 210 3303149 (καθημερινά 12.00 – 16.30).


ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962). Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).
Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ). Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio. Είναι τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη. Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1998 ίδρυσε το '' Θέατρο των Αλλαγών'' (http://www.toc.gr) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Στο Θέατρο των Αλλαγών σπουδάζουν κάθε χρόνο χίλιοι περίπου σπουδαστές και διδάσκουν ογδόντα ηθοποιοί, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες άλλων ειδικοτήτων Παράλληλα διδάσκει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta),  στο Λονδίνο (Caravanserai Productions) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris), στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater).
Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου ( Ρουμανία , ΙΡΑΝ, Ελβετία και Μεξικό ) Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο ΙΡΑΝ, Ciudad del Carmen στο Μεξικό. Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007).
Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ''In.F.o.Ma.T.'' ( International Festival of Making Theater) με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του: ''Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου'' εκδόσεις ΚΟΑΝ (δεύτερη έκδοση) και τα θεατρικά έργα ''Αθήνα - Μόσχα'' και ''Τίποτα'' εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz. και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη. Το «Tίποτα» μεταφράστηκε στα Τούρκικα από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010.
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!

 
Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων