Ιστορικό Συλλόγου

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

 
        Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. λειτουργεί ως φορέας καλλιτεχνικής, επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των μελών του. Έχει ως σταθερή επιδίωξη τη συνεχή και σε βάθος μελέτη της τέχνης του θεάτρου, τη διάδοση και καθιέρωση της θεατρολογίας ως επιστήμης, την ενεργοποίηση στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία ενός νέου επιστημονικού δυναμικού και την κατά συνέπεια απορρόφησή του στους διάφορους τομείς εργασίας.
    Ιδρύθηκε το 1995, με την επωνυμία «Επιστημονικός Σύλλογος Πτυχιούχων Θεατρικών Σπουδών», ένα μόλις χρόνο μετά την πρώτη ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει για τις μελλοντικές –τότε- επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων θεατρολόγων και, παράλληλα, δεν υπήρχε καμία ένωση και καμία δημόσια αρχή όπου θα μπορούσε να αποτανθεί ένας θεατρολόγος.
   Χάρη στην πρωτοβουλία είκοσι από τους πρώτους αποφοίτους του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας, δημιουργήθηκε το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο από τότε προσπαθεί αδιάλειπτα να καλύψει το παρατηρηθέν κενό.
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων